Ministar Udovičić i ministarka Bratić – Poseban značaj sporta i mladih u osnaživanju prijateljskih odnosa

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa ministarkom prosvete, nauke, kulture i sporta Crne Gore prof. dr Vesnom Bratić.

Tema sastanka bili su razmena iskustava u prevazilaženju različitih izazova sa kojima se mladi, posebno u delu prihvatanja vakcinacije, kvaliteta provođenja slobodnog vremena i obrazovnog ciklusa susreću, s jedne strane, kao i sportisti i organizatori velikih sportskih takmičenja, s druge strane. Sistemi sporta i omladine su od vitalnog značaja za svako društvo i izuzetno je važna institucionalna razmena iskustava i znanja u vremenima pandemije u ovim oblastima, s ciljem pronalaženja optimalnih rešenja za funkcionisanje i omladinskog i sportskog sektora.

Pored toga, ministri su istakli i poseban značaj i potencijal koji sport i mladi imaju za osnaživanje prijateljskih odnosa Srbije i Crne Gore, za čiju optimalizaciju su dogovorili i konkretne modalitete buduće saradnje dve države u obe oblasti, uz direktno i institucionalno iniciranje programa i projekata koji to imaju za cilj.

Top