Министар Удовичић и министарка Братић – Посебан значај спорта и младих у оснаживању пријатељских односа

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са министарком просвете, науке, културе и спорта Црне Горе проф. др Весном Братић.

Тема састанка били су размена искустава у превазилажењу различитих изазова са којима се млади, посебно у делу прихватања вакцинације, квалитета провођења слободног времена и образовног циклуса сусрећу, с једне стране, као и спортисти и организатори великих спортских такмичења, с друге стране. Системи спорта и омладине су од виталног значаја за свако друштво и изузетно је важна институционална размена искустaва и знања у временима пандемије у овим областима, с циљем проналажења оптималних решења за функционисање и омладинског и спортског сектора.

Поред тога, министри су истакли и посебан значај и потенцијал који спорт и млади имају за оснаживање пријатељских односа Србије и Црне Горе, за чију оптимализацију су договорили и конкретне модалитете будуће сарадње две државе у обе области, уз директно и институционално иницирање програма и пројеката који то имају за циљ.

Top