Ministar Udovičić čestitao našim paraatletičarima na izuzetnim rezultatima na Evropskom prvenstvu – 11 medalja za Srbiju, vi ste naš ponos

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je našim sjajnim paraatletičarima osvajanje 11 medalja za Srbiju na upravo završenom Evropskom prvenstvu u paraatletici u Poljskoj i izjavio da su njihove medalje najbolja najava Paraolimpijskih igara u Tokiju.

„Ponovo ste nas vašom istrajnošću, dominacijom i velikim sportskim srcem učinili sve ponosnim. Čestitam vam na izuzetnim uspesima na Evropskom prvenstvu u  Poljskoj, gde ste još jednom našu zemlju predstavljali na najbolji način. Ponosni smo na vas i očekujemo vas još mnogo puta na pobedničkim postoljima širom sveta. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da vas podržava svakoga dana, na putu do uspeha. Idemo dalje, šampioni”, nalazi se u čestitki ministra Udovičića.

Tokom poslednjeg takmičarskog dana u Poljskoj, naši paraatletičari Saška Sokolov i Nemanja Matijašević Srbiji su doneli tri medalje, i tako nastavili niz uspeha. Saška je osvojila srebro u bacanju koplja i zlato u trci na 100 metara, a ujedno je oborila i evropski rekord u ovoj disciplini. Nemanja Matijašević postao je vicešampion Evrope u skoku udalj.

Na Evropskom prvenstvu u paraatletici Srbija je osvojila 11 medalja, 4 bronze, tri srebra i četiri zlata.

 

Top