Министар Удовичић честитао нашим параатлетичарима на изузетним резултатима на Европском првенству – 11 медаља за Србију, ви сте наш понос

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је нашим сјајним параатлетичарима освајање 11 медаља за Србију на управо завршеном Европском првенству у параатлетици у Пољској и изјавио да су њихове медаље најбоља најава Параолимпијских игара у Токију.

„Поново сте нас вашом истрајношћу, доминацијом и великим спортским срцем учинили све поносним. Честитам вам на изузетним успесима на Европском првенству у  Пољској, где сте још једном нашу земљу представљали на најбољи начин. Поносни смо на вас и очекујемо вас још много пута на победничким постољима широм света. Министарство омладине и спорта наставиће да вас подржава свакога дана, на путу до успеха. Идемо даље, шампиони”, налази се у честитки министра Удовичића.

Током последњег такмичарског дана у Пољској, наши параатлетичари Сашка Соколов и Немања Матијашевић Србији су донели три медаље, и тако наставили низ успеха. Сашка је освојила сребро у бацању копља и злато у трци на 100 метара, а уједно је оборила и европски рекорд у овој дисциплини. Немања Матијашевић постао је вицешампион Европе у скоку удаљ.

На Европском првенству у параатлетици Србија је освојила 11 медаља, 4 бронзе, три сребра и четири злата.

 

Top