Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u okviru projekta za zapošljavanje mladih u Srbiji posetio kompaniju Bambi u Požarevcu

Ministar Udovičić obišao je kompaniju Bambi, u okviru novog projekta za zapošljavanje mladih u Srbiji koji je Ministarstvo omladine i sporta pokrenulo uz podršku predstavnika mladih iz saveza nevladinih organizacija KOMS (Krovna organizacija mladih Srbije) i NAPOR (Nacionalna asocijacija praktičara i praktičarki omladinskog rada).

"Ideja projekta koji je pokrenulo Ministarstvo omladine i sporta bila je upravo da obiđemo različito profilisane kompanije, kako bismo što bolje utvrdili potrebe tržišta za određenim zanimanjima. Na razgovoru sa predstavnicima kompanije, dobili smo konkretne predloge kako možemo da povećamo zapošljivost mladih", rekao je Udovičić.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kompanije Bambi i ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.

Bambi je treća kompanija sa čijim se rukovodstvom razgovaralo. U  oviru  ovog  projekta  planirano je 20-30 poseta vodećim kompanijama u Srbiji.

"Ovim projektom želimo da uradimo nešto drugačije. Nije svrha samo u donošenju mera – važno je kako ćemo do njih doći. Zato smo u projekat uključili vodeće kompanije u Srbiji, zato se sa njima konsultujemo, da bi nakon svakog razgovora izašli na konkretnim predlozima rešenja problema. Zato su u projekat uključene i organizacije mladih, koje iznose svoje viđenje problema, a mi ćemo na kraju svih poseta pred javnosti izaći sa predlogom Nacionalnog programa i mera zapošljavanja mladih, i to je naš krajnji i najvažniji cilj", poručio je Udovičić.

Top