Министар омладине и спорта Вања Удовичић у оквиру пројекта за запошљавање младих у Србији посетио компанију Бамби у Пожаревцу

Министар Удовичић обишао је компанију Бамби, у оквиру новог пројекта за запошљавање младих у Србији који је Министарство омладине и спорта покренуло уз подршку представника младих из савеза невладиних организација КOМС (Кровна организација младих Србије) и НАПОР (Национална асоцијација практичара и практичарки омладинског рада).

"Идеја пројекта који је покренуло Министарство омладине и спорта била је управо да обиђемо различито профилисане компаније, како бисмо што боље утврдили потребе тржишта за одређеним занимањима. На разговору са представницима компаније, добили смо конкретне предлоге како можемо да повећамо запошљивост младих", рекао је Удовичић.

Састанку су присуствовали представници компаније Бамби и министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин.

Бамби је трећа компанија са чијим се руководством разговарало. У  овиру  овог  пројекта  планирано је 20-30 посета водећим компанијама у Србији.

"Овим пројектом желимо да урадимо нешто другачије. Није сврха само у доношењу мера – важно је како ћемо до њих доћи. Зато смо у пројекат укључили водеће компаније у Србији, зато се са њима консултујемо, да би након сваког разговора изашли на конкретним предлозима решења проблема. Зато су у пројекат укључене и организације младих, које износе своје виђење проблема, а ми ћемо на крају свих посета пред јавности изаћи са предлогом Националног програма и мера запошљавања младих, и то је наш крајњи и најважнији циљ", поручио је Удовичић.

Top