Jubilarna 100. sednica Fonda za mlade talente – Rekordan broj stipendija za najuspešnije studente u Srbiji

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić predsedavao je danas jubilarnom 100. sednicom Fonda za mlade talente, na kojoj je usvojena lista 1490 dobitnika stipendije po Konkursu za stipendiranje do 1000 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2020/21. godinu.

„Rekordan broj prijavljenih kandidata na ovogodišnjem Konkursu dokaz je poverenja koje su mladi stekli u Fond za mlade talente, a simbolična 100. sednica Fonda najbolje predstavlja sada već tradicionalni odnos podrške prema mladim talentima koje Ministarstvo omladine i sporta ima. Raduje nas što svake godine sve veći broj kandidata ispunjava kriterijume Konkursa, što mladi u Srbiji rade na svom usavršavanju i viziju svoje budućnosti vezuju za našu Srbiju. Njihov odnos prema učenju, ambicija, težnja da budu bolji nas dodatno podstiču da podižemo broj dodeljenih stipendija na godišnjem nivou i da trend porasta broja stipendija prati trend porasta broja sve uspešnijih mladih ljudi u našoj zemlji. Svima čije se ime nalazi na listi čestitam, a onima koji nisu uspeli da postanu stipendisti Fonda ove godine želim da poručim da ne odustaju, da svakodnevno rade na ispunjenju svojih ciljeva i da uz trud neminovno uvek dođe i uspeh”, izjavio je ministar Udovičić.

Na inicijativu Vanje Udovičića ministra omladine i sporta i predsednika Fonda za mlade talente Republike Srbije i ove godine stipendiju je dobilo 90 studenata više nego prošle godine.

Takođe, na 100. sednici Fonda usvojena je odluka o raspisivanju Konkursa za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2020. godine.

Top