Јубиларна 100. седница Фонда за младе таленте – Рекордан број стипендија за најуспешније студенте у Србији

Министар омладине и спорта Вања Удовичић председавао је данас јубиларном 100. седницом Фонда за младе таленте, на којој је усвојена листа 1490 добитника стипендије по Конкурсу за стипендирање до 1000 студената завршне године основних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2020/21. годину.

„Рекордан број пријављених кандидата на овогодишњем Конкурсу доказ је поверења које су млади стекли у Фонд за младе таленте, а симболична 100. седница Фонда најбоље представља сада већ традиционални однос подршке према младим талентима које Министарство омладине и спорта има. Радује нас што сваке године све већи број кандидата испуњава критеријуме Конкурса, што млади у Србији раде на свом усавршавању и визију своје будућности везују за нашу Србију. Њихов однос према учењу, амбиција, тежња да буду бољи нас додатно подстичу да подижемо број додељених стипендија на годишњем нивоу и да тренд пораста броја стипендија прати тренд пораста броја све успешнијих младих људи у нашој земљи. Свима чије се име налази на листи честитам, а онима који нису успели да постану стипендисти Фонда ове године желим да поручим да не одустају, да свакодневно раде на испуњењу својих циљева и да уз труд неминовно увек дође и успех”, изјавио је министар Удовичић.

На иницијативу Вање Удовичића министра омладине и спорта и председника Фонда за младе таленте Републике Србије и ове године стипендију је добило 90 студената више него прошле године.

Tакође, на 100. седници Фонда усвојена je одлука о расписивању Конкурса за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2020. године.

Top