Još jedna potvrda velikog prijateljstva Srbije i Kine, od danas i u oblasti sporta - Potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i direktor Opšte uprave za sport Narodne Republike Kine Gou Džungven potpisali su danas Memorandum o razumevanju u oblasti sporta koji predstavlja formalizaciju i do sada uspešne, obostrane i prijateljske saradnje dve države u oblasti sporta. Time je potvrđeno strateško partnerstvo dveju zemalja, koje ima veliki i višestruki značaj.

Tokom bilateralnog sastanka koji je prethodio potpisivanju Memoranduma ministar Udovičić i direktor Gou Džungven razgovarali su i o izuzetno efektivnim ekonomskim i drugim merama koje su, zbog aktuelne pandemije, preduzele dve države kako bi podržale nacionalne sisteme sporta. Ministar Udovičić je iskoristio priliku da izrazi veliku zahvalnost Narodnoj Republici Kini na nesebičnoj pomoći posebno tokom pandemije, a zahvaljujući kojoj je započeta imunizacija građana Republike Srbije, uključujući i sportiste.

Takođe, ministar Udovičić i direktor Gou izrazili su i za ubuduće obostranu spremnost Srbije i Kine da dodatno institucionalno jačaju već veoma bogatu saradnju i razmenjuju iskustva o razvoju i unapređenju vrhunskog sporta, sportskoj infrastrukturi i sportskom turizmu. Potpisivanjem ovog Memoranduma postavljeni temelji sistemske saradnje će se dodatno osnažiti i potvrditi tradicionalno dobri odnosi zasnovani  na obostranom prijateljstvu i poverenju dveju zemalja.

Top