Још једна потврда великог пријатељства Србије и Кине, од данас и у области спорта - Потписан Меморандум о разумевању у области спорта

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и директор Опште управе за спорт Народне Републике Кине Гоу Џунгвен потписали су данас Меморандум о разумевању у области спорта који представља формализацију и до сада успешне, обостране и пријатељске сарадње две државе у области спорта. Тиме је потврђено стратешко партнерство двеју земаља, које има велики и вишеструки значај.

Током билатералног састанка који је претходио потписивању Меморандума министар Удовичић и директор Гоу Џунгвен разговарали су и о изузетно ефективним економским и другим мерама које су, због актуелне пандемије, предузеле две државе како би подржале националне системе спорта. Министар Удовичић је искористио прилику да изрази велику захвалност Народној Републици Кини на несебичној помоћи посебно током пандемије, а захваљујући којој је започета имунизација грађана Републике Србије, укључујући и спортисте.

Такође, министар Удовичић и директор Гоу изразили су и за убудуће обострану спремност Србије и Кине да додатно институционално јачају већ веома богату сарадњу и размењују искуства о развоју и унапређењу врхунског спорта, спортској инфраструктури и спортском туризму. Потписивањем овог Меморандума постављени темељи системске сарадње ће се додатно оснажити и потврдити традиционално добри односи засновани  на обостраном пријатељству и поверењу двеју земаља.

Top