Iza svakog velikog rezultata stoji tim - sastanci ministra Udovičića o sportistima, pripremama i svim uslovima neophodnim za najbolje rezultate u Tokiju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, prethodnih dana organizovao je drugi ciklus sastanaka sa Olimpijskim komitetom Srbije i nacionalnim sportskim savezima, kao i sa Paraolimpijskim komitetom Srbije, pred Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju.

„Iza svakog velikog rezultata stoji tim kao podrška, kao motiv, kao sigurnost, kao dodatna energija, jer put do medalja je pun izazova. Cilj Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta Srbije i svih nacionalnih sportskih saveza je da naši sportisti naprave istorijski rezultat na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Uslov da taj cilj ispunimo i još jednom oborimo i sopstveni rekord je da kontinuirano, svakodnevno živimo svaki dan priprema naših sportista, izađemo u susret svim njihovim potrebama i da, u što kraćem vremenskom roku, rešimo svaki izazov na koji naiđemo. Jeste sve atipično za sport na globalnom nivou i potrebno je mnogo prilagođavanja i energije da održimo formu, sačuvamo zdravlje, spremimo se da budemo najbolji kada je najvažnije. Izazove posmatramo kao motiv više, ne kao alibi da odustanemo, jer naši sportisti su najbolje što naša Srbija ima, i ovog leta, učinićemo sve da Srbiju učinimo najponosnijom sa istorijskim rezultatom koji očekujemo u Tokiju”, izjavio je nakon sastanaka ministar Udovičić.

Top