Иза сваког великог резултата стоји тим - састанци министра Удовичића о спортистима, припремама и свим условима неопходним за најбоље резултате у Токиjу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, претходних дана организовао је други циклус састанака са Олимпијским комитетом Србије и националним спортским савезима, као и са Параолимпијским комитетом Србије, пред Олимпијске и Параолимпијске игре у Токију.

„Иза сваког великог резултата стоји тим као подршка, као мотив, као сигурност, као додатна енергија, јер пут до медаља је пун изазова. Циљ Министарства омладине и спорта, Олимпијског и Параолимпијског комитета Србије и свих националних спортских савеза је да наши спортисти направе историјски резултат на Олимпијским и Параолимпијским играма у Токију. Услов да тај циљ испунимо и још једном оборимо и сопствени рекорд је да континуирано, свакодневно живимо сваки дан припрема наших спортиста, изађемо у сусрет свим њиховим потребама и да, у што краћем временском року, решимо сваки изазов на који наиђемо. Јесте све атипично за спорт на глобалном нивоу и потребно је много прилагођавања и енергије да одржимо форму, сачувамо здравље, спремимо се да будемо најбољи када је најважније. Изазове посматрамо као мотив више, не као алиби да одустанемо, јер наши спортисти су најбоље што наша Србија има, и овог лета, учинићемо све да Србију учинимо најпоноснијом са историјским резултатом који очекујемо у Токију”, изјавио је након састанака министар Удовичић.

Top