Branković i Dudaš razgovarali sa ministrom sporta Gajićem

„Kraljica sportova“ zasijala je punim sjajem u 2022. u bastionu srpskog sporta, beogradskoj Areni. Svetskim šampionatom u našoj prestonici marta 2022. gde se u tri dana atletske čarolije u beogradskoj Areni  takmičilo 129 ekipa i u finale se plasirali sportisti iz 59 zemalja, postavljeno je sedam rekorda prvenstva i 17 rekorda regionalnih asocijacija. Mozaik SP Beograd 2022. satkan je fascinantnim ostvarenjima glavnih akreta ovog sporta kroz tri svetska rekorda poslednjeg dana takmičenja: (Julimar Rohas VEN u troskoku 15,74m; Grant Holovej SAD na 60m sa preponama 7,29; i Mondo Duplantis ŠVE u skoku s motkom 6,20m), sa rekordnim brojem zemalja koje su se kvalifikovale za finale, 31 zemljom koje su osvojile medalje, od kojih je 20 stiglo do zlata, uključujući i naciju domaćina, učešće 612 sportista, više od 20.000 gledalaca i još mnogo toga, što je donelo smotri najboljih atletičara sveta održanoj u Beogradu epitet najboljeg šampionata u atletici ikada.

Vedete Srpskog atletskog saveza, i sami potvrđeni šampioni i asovi ovog sporta, generalni direktor Slobodan Branković i sportski direktor Mihail Dudaš posetili su Ministarstvo sporta Republike Srbije u kome su imali konstruktivan razgovor sa ministrom sporta Zoranom Gajićem i članovima kabineta: državnim sekretarom Markom Kešeljem, posebnim savetnikom ministra Dejanom Bojovićem i šefom kabineta Jovan Kneževićem.

Sumirani su utisci iz istorijske godine za srpsku atletiku u kojoj su pored svetskog prvenstva kome je naša zemlja bila domaćin, ostvareni i brojni veliki rezultati i osvojeno je pregršt medalja, na čelu sa svetskim zlatom najbolje srpske atletičarke Ivane Vulete. Dogovorena je buduća saradnja i jednoglasno izrečen zaključak da je atletika kao bazni sport u usponu koji treba nastaviti i dati mu dodatni vetar u leđa kako bi dosadašnji rezultati dobili na širini i dimenzijama. Postoji akcioni plan koji će se postepeno sprovoditi.  Razgovarano je i o nizu drugih važnih pitanja, uključujući i nalog za evaluaciju stručnog rada i da se posveti pažnja rastu, blagostanju i institucionalizaciji sportskog sektora s obzirom na značajnu ulogu koju on igra u razvoju i unapređenju nacije.

Top