Бранковић и Дудаш разговарали са министром спорта Гајићем

„Краљица спортова“ засијала је пуним сјајем у 2022. у бастиону српског спорта, београдској Арени. Светским шампионатом у нашој престоници марта 2022. где се у три дана атлетске чаролије у београдској Арени  такмичило 129 екипа и у финале се пласирали спортисти из 59 земаља, постављено је седам рекорда првенства и 17 рекорда регионалних асоцијација. Мозаик СП Београд 2022. саткан је фасцинантним остварењима главних акрета овог спорта кроз три светска рекорда последњег дана такмичења: (Јулимар Рохас ВЕН у троскоку 15,74м; Грант Холовеј САД на 60м са препонама 7,29; и Мондо Дуплантис ШВЕ у скоку с мотком 6,20м), са рекордним бројем земаља које су се квалификовале за финале, 31 земљом које су освојиле медаље, од којих је 20 стигло до злата, укључујуц́и и нацију домац́ина, учешће 612 спортиста, више од 20.000 гледалаца и још много тога, што је донело смотри најбољих атлетичара света одржаној у Београду епитет најбољег шампионата у атлетици икада.

Ведете Српског атлетског савеза, и сами потврђени шампиони и асови овог спорта, генерални директор Слободан Бранковић и спортски директор Михаил Дудаш посетили су Министарство спорта Републике Србије у коме су имали конструктиван разговор са министром спорта Зораном Гајићем и члановима кабинета: државним секретаром Марком Кешељем, посебним саветником министра Дејаном Бојовићем и шефом кабинета Јован Кнежевићем.

Сумирани су утисци из историјске године за српску атлетику у којој су поред светског првенства коме је наша земља била домаћин, остварени и бројни велики резултати и освојено је прегршт медаља, на челу са светским златом најбоље српске атлетичарке Иване Вулете. Договорена је будућа сарадња и једногласно изречен закључак да је атлетика као базни спорт у успону који треба наставити и дати му додатни ветар у леђа како би досадашњи резултати добили на ширини и димензијама. Постоји акциони план који ће се постепено спроводити.  Разговарано је и о низу других важних питања, укључујући и налог за евалуацију стручног рада и да се посвети пажња расту, благостању и институционализацији спортског сектора с обзиром на значајну улогу коју он игра у развоју и унапређењу нације.

Top