Vesti - Februar 2016

Srpski strelci osvojili sedam medalja na EP u Đeru!

Datum: 27.02.2016 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Srpski strelci i strelkinje ostvarili su sjajne rezultate na Evropskom prvenstvu u streljaštvu pošto su u mađarskom Đeru "upucali" sedam medalja za Srbiju. Poslednjeg dana takmičenja ženski seniorski tim osvojio je srebrnu, dok je Zorana Arunović stigla do bronze u pojedninačnoj konkurenciji.
Detaljnije

Mladima neophodno više karijernog vođenja i savetovanja

Datum: 26.02.2016 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Treća nacionalna konferencija „Karijerno vođenje i savetovanje u Republici Srbiji“ održana je 25. februara 2016. godine u Hotelu Metropol, u organizaciji Nacionalnog centra evropske mreže za podršku karijernom vođenju i savetovanju Euroguidance, a u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Detaljnije

Poziv naučno-istraživačkim organizacijama za sprovođenje istraživanja u oblasti omladinskog preduzetništva

Datum: 25.02.2016 | Kategorija: Omladina,

U okviru PERFORM projekta koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a za potrebe Ministarstva omladine i sporta, realizovaće se istraživanje regulatornog okvira preduzetništva mladih.
Detaljnije

Forum za održivi razvoj - zajedničko delovanje javnog, privatnog i civilnog sektora

Datum: 25.02.2016 | Kategorija: Omladina,

U Beogradu se 24-27. februara 2016. godine održava međunarodna konferencija „Forum za održivi razvoj“, u organizaciji UNESKO Univerzitetskog kluba. Tema konferencije je „Uloga obrazovanja i kulture u agendi održivog razvoja", a cilj – edukacija najboljih studenata u sferi održivog razvoja kroz oblasti obrazovanja i kulture, razmena znanja iz navedenih oblasti i razvijanje adekvatnih koncepata za dalje usavršavanje.
Detaljnije

Osnovan Savet za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

Datum: 25.02.2016 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Prva sednica Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Beograda održana je danas u Starom dvoru, a njome je predsedavao gradonačelnik Beograda Siniša Mali, a istom je prisustvovao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
Detaljnije

Udovičić upozorio čelnike saveza: Pažljivo ću pratiti kako se primenjuje zakon

Datum: 24.02.2016 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa predstavnicima svih sportskih saveza kako bi razgovarali o primeni Zakona o sportu i njihovim obavezama.
Detaljnije

Najava javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora

Datum: 23.02.2016 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina, Omladina konkursi,

U okviru svojih nadležnosti Ministarstvo omladine i sporta svake godine objavljuje javne konkurse koji su u skladu sa ciljevima Nacionalne strategije za mlade i kojima se pruža podrška mladima u svim oblastima od interesa za mlade finansiranjem projekata i programa udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza, kao i podrška i saradnja sa lokalnim samoupravama u razvoju institucionalnog okvira za unapređenje omladinske politike na lokalnom nivou finansiranjem projekata lokalnih samouprava koje imaju osnovanu kancelariju za mlade.
Detaljnije

Regionalna kancelarija za mlade – bolja saradnja

Datum: 23.02.2016 | Kategorija: Omladina,

Osnivanje Regionalne kancelarije sa saradnju mladih Zapadnog Balkana, ideja koja je proistekla iz dogovora premijera Srbije Aleksandra Vučića i Albanije Edija Rame na konferenicji o Zapadnom Balkanu u Berlinu 2014. godine, i zvanično treba da se realizuje u julu ove godine u Parizu, dok se start ove kancelarije očekuje u januaru 2017.
Detaljnije

Radne prakse ― most između sveta obrazovanja i sveta rada

Datum: 23.02.2016 | Kategorija: Omladina,

Projekat #PRaksam, koji je realizovala Beogradska otvorena škola uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, završen je na zadovoljstvo 28 mladih koji su imali priliku da prođu kroz organizovan program stručnih praksi, 18 kompanija koje su im ukalzale poverenje ali i zadovoljstvo Ministarstva omladine i sporta, Privredne komore Srbije i drugih partnera uključenih u ovaj projekat.
Detaljnije

Stranica 1 od 3