Vesti - Februar 2016

Udovičić se priključio akciji „Dan više za odbojku“

Datum: 29.02.2016 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić priključio se akciji „Dan više za odbojku“ koja se danas održava u 149 gradova i mesta u Srbiji. On je pohvalio incijativu Odbojkaškog saveza Srbije za organizaciju ovakve manifestacije.

Detaljnije

Sa sportskim savezima o programskom finansiranju i korišćenju međunarodnih fondova

Datum: 29.02.2016 | Kategorija: Sport,

Ministarstvo omladine i sporta organizovalo je 26-27. februara 2016. godine trening za osnaživanje kapaciteta predstavnika sportskih saveza „Priprema i realizacija projekata iz oblasti međunarodne saradnje i upoznavanje sa konceptom programskog finansiranja“.
Detaljnije

Internacionalni miting kao idealna prilika za promociju Atletske dvorane, Beograda i Srbije

Datum: 29.02.2016 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

U utorak, 1. marta, u Beogradu će biti održan prvi Internacionalni atletski miting (Serbian Open Indoor Meeting) u novoj Atletskoj dvorani na Banjici, koja će tom prilikom biti svečano otvorena, a ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izrazio je veliko zadovoljstvo što Srbija još jednom ima priliku da ugosti strane sportiste, i u to u novoj dvorani.
Detaljnije

Srpski strelci osvojili sedam medalja na EP u Đeru!

Datum: 27.02.2016 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Srpski strelci i strelkinje ostvarili su sjajne rezultate na Evropskom prvenstvu u streljaštvu pošto su u mađarskom Đeru "upucali" sedam medalja za Srbiju. Poslednjeg dana takmičenja ženski seniorski tim osvojio je srebrnu, dok je Zorana Arunović stigla do bronze u pojedninačnoj konkurenciji.
Detaljnije

Mladima neophodno više karijernog vođenja i savetovanja

Datum: 26.02.2016 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Treća nacionalna konferencija „Karijerno vođenje i savetovanje u Republici Srbiji“ održana je 25. februara 2016. godine u Hotelu Metropol, u organizaciji Nacionalnog centra evropske mreže za podršku karijernom vođenju i savetovanju Euroguidance, a u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Detaljnije

Poziv naučno-istraživačkim organizacijama za sprovođenje istraživanja u oblasti omladinskog preduzetništva

Datum: 25.02.2016 | Kategorija: Omladina,

U okviru PERFORM projekta koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a za potrebe Ministarstva omladine i sporta, realizovaće se istraživanje regulatornog okvira preduzetništva mladih.
Detaljnije

Forum za održivi razvoj - zajedničko delovanje javnog, privatnog i civilnog sektora

Datum: 25.02.2016 | Kategorija: Omladina,

U Beogradu se 24-27. februara 2016. godine održava međunarodna konferencija „Forum za održivi razvoj“, u organizaciji UNESKO Univerzitetskog kluba. Tema konferencije je „Uloga obrazovanja i kulture u agendi održivog razvoja", a cilj – edukacija najboljih studenata u sferi održivog razvoja kroz oblasti obrazovanja i kulture, razmena znanja iz navedenih oblasti i razvijanje adekvatnih koncepata za dalje usavršavanje.
Detaljnije

Osnovan Savet za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

Datum: 25.02.2016 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Prva sednica Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Beograda održana je danas u Starom dvoru, a njome je predsedavao gradonačelnik Beograda Siniša Mali, a istom je prisustvovao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
Detaljnije

Udovičić upozorio čelnike saveza: Pažljivo ću pratiti kako se primenjuje zakon

Datum: 24.02.2016 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa predstavnicima svih sportskih saveza kako bi razgovarali o primeni Zakona o sportu i njihovim obavezama.
Detaljnije

Stranica 1 od 3