Vesti - Decembar 2014

Udovičić: 2015. je godina borbe za što više olimpijskih viza   

Datum: 30.12.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

„Ulazimo u 2015. kao predolimpijsku godina u kojoj nas očekuje borba da se što veći broj srpskih sportista kvalifikuje za olimpijske vize za Rio“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na svečanom prijemu priređenom u čast najboljih srpskih sportista u 2014, izrazivši zadovoljstvo što je godina na izmaku bila rekordna po broju osvojenih medalja.
Detaljnije

Stipendiranje najboljih studenata nastavlja se i u 2015.   

Datum: 29.12.2014 | Kategorija: Aktivnosti,

„Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, Vlada Srbije će i 2015. godine nastaviti da, preko Fonda za mlade talente, stipendira najbolje studente državnih fakulteta za nastavak studija u zemlji i u inostranstvu“, poručio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na svečanosti povodom dodele plaketa stipendistima koji školovanje nastavljaju na master i doktorskim studijama na prestižnim evropskim i svetskim univerzitetima.
Detaljnije

Vlada isplatila 500 stipendija za studije u inostranstvu

Datum: 26.12.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Vladin Fond za mlade talente, kojim predsedava ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, uplatio je ukupan iznos stipendija studentima koji školovanje nastavljaju na master i doktorskim studijama na najboljim inostranim univerzitetima. Visina pojedinačne stipendije iznosi oko 540.000 dinara za jednu akademsku godinu.
Detaljnije

Predsednici saveza moraju da budu i menadžeri

Datum: 24.12.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta smatra da čelnici sportskih saveza moraju da traže i dodatne izvore finansiranja, ali da će budžet za 2015. voditi računa o potrebama sportista. Poseban zakon kojim će se regulisati privatizacija u sportu u prvom kvartalu naredne godine. 
Detaljnije

50 mladih dobija posao u NIS-u

Datum: 23.12.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i generalni direktor „NIS-Gaspromnjefta“ Kiril Kravčenko potpisali su danas memorandum o saradnji dve institucije u oblasti stručnog usavršavanja koji će omogućiti da 50 mladih dobije posao u kompaniji NIS.  
Detaljnije

Pomoćnica ministra Snežana Klašnja u poseti obrenovačkoj Kancelariji za mlade

Datum: 17.12.2014 | Kategorija: Omladina,

U gradskoj opštini Obrenovac, zahvaljujući donaciji Fondaciji za mlade Obrenovca i podršci organizacije "Solidar Suisse" svečano je otvoren obnovljeni prostor Kancelarije za mlade opštine Obrenovac, koji je stradao u majskim poplavama.
Detaljnije

Udovičić i Gašić: Izgradnja po planu, Atletska dvorana će biti spremna do Evropskog prvenstva       

Datum: 16.12.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

„Izgradnja Atletske dvorane u Beogradu teče po planu i objekat će biti spreman do Evropskog atletskog dvoranskog prvenstva koje se 2017. godine održava u našoj prestonici“, poručili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar odbrane Bratislav Gašić prilikom današnjeg obilaska lokacije na kojoj se gradi prva atletska dvorana u našoj zemlji.
Detaljnije

Srbija lider u korišćenju omladinskih evropskih fondova

Datum: 15.12.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas s novoimenovanim šefom Misije Saveta Evrope u Srbiji Timom Kartrajtom. Sagovornici su izrazili želju da se intenzivira već dobra postojeća saradnja dve institucije. Kao posebno važna istaknuta je činjenica da je Srbija lider u korišćenju finansijskih sredstava Evropske omladinske fondacije.
Detaljnije

Uskladiti znanja i veštine mladih s potrebama tržišta rada

Datum: 12.12.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je da je usklađivanje veština mladih s realnim potrebama na tržištu rada jedna od ključnih tačaka za smanjenje nezaposlenosti.
Detaljnije

Stranica 1 od 3