Vesti - Novembar 2014

Delegacija Ujedinjenih Arapskih Emirata u radnoj poseti Republici Srbiji

Datum: 29.11.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju u oblasti omladine i sporta, delegacija Ujedinjenih Arapskih Emirata detaljnije se upoznala sa omladinskom i sportskom politikom Republike Srbije, iskazujući jasan stav Vlade UAE da treba intenzivirati saradnju u svim sektorima, sa posebnim fokusom na zajedničkim aktivnostima u oblasti omladine i sporta.
Detaljnije

Najbolji srpski automobilsta Dušan Borković gost Ministarstva omladine i sporta

Datum: 29.11.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković bio je gost ministra omladine i sporta Vanje Udovičića na Sajmu sporta. Na štandu Ministarstva omladine i sporta instaliran je simulator za trku, na kojem su svi posetioci, a posebno mladi, imali priliku da se oprobaju u vožnji na stazi Suzuka u Japanu, na kojoj je Borković nedavno osvojio drugo mesto na Svetskom šampionatu turing automobila. 
Detaljnije

Ekipa filma „Bićemo prvaci sveta“ na Sajmu sporta - promocija pravih vrednosti 

Datum: 29.11.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Danas su na štandu Ministarstva omladine i sporta u okviru Sajma sporta premijerno prikazani kadrovi filma „Bićemo prvaci sveta“. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić priredio je druženje glumaca koji tumače likove košarkaških legendi sa juniorskim sportskim šampionima Srbije.
Detaljnije

Udovičić i Divac na Sajmu sporta: Planovi za predolimpijsku godinu   

Datum: 29.11.2014 | Kategorija: Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac obišli su danas Sajam sporta i razgovarali o planovima za 2015. kao predolimpijsku godinu.
Detaljnije

Peruničić zatvorio Sajam sporta

Datum: 29.11.2014 | Kategorija: Sport,

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić svečano je zatvorio treći po redu Sajam sporta "Sportska strana Srbije".
Detaljnije

Deca iz Obrenovca na Sajmu sporta

Datum: 29.11.2014 | Kategorija: Sport,

Deca iz obrenovačke osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" danas su na poziv ministra omladine i sporta bila gosti Sajma sporta. Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković tom prilikom je ministru Udovičiću uručio zahvalnicu Gradske opštine Obrenovac za angažman volontera na otklanjanju posledica poplava.
Detaljnije

Regionalni sastanak o zajedničkim sportskim prioritetima u 2015. 

Datum: 29.11.2014 | Kategorija: Sport,

U Beogradu je održan inicijalni regionalni sastanak kome su prisustvovali Edvard Kolar, generalni direktor za sport Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Slovenije, Suvad Džafić, pomoćnik ministra za sport Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Marko Begović, savetnik za sport Uprave za mlade i sport Crne Gore, kao i Nikola Maletić i Aleksandra Knežević, ispred Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
Detaljnije

Udovičić i Sale Đorđević pozvali decu da se bave sportom   

Datum: 28.11.2014 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević bio je danas gost ministra omladine i sporta Vanje Udovičića na sajmu sporta. Udovičić i Đorđević zajedno su posetili štand Košarkaškog saveza Srbije i poslali poruku o važnosti bavljenja sportom, naročito za decu.
Detaljnije

Borovčanin: Posao mladim talentima

Datum: 28.11.2014 | Kategorija: Omladina,

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin pozvao je uspešne kompanije koje posluju u Srbiji da pruže priliku najboljim studentima i stipendistima Fonda za mlade talente za stručnu praksu i započinjanje karijere. Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa MK grupom stipendistima je omogućilo upoznavanje sa procesom rada i predstavljanje kompaniji Karneks.
Detaljnije

Predstavljena monografija "Sportske škole–sportski kampovi, 50 godina sportskih kampova u Srbiji"

Datum: 28.11.2014 | Kategorija: Sport,

Na Sajmu sporta prezentovana je monografija dr Mirka Kantara pod nazivom “Sportske škole – Sportski kampovi, 50 godina sportskih kampova u Srbiji“. Monografija dr Kantara predstavlja naučno-istraživački rad u oblasti menadžmenta u sportu i menadžmenta sportskih organizacija.
Detaljnije

Stranica 1 od 6