Zeković: Veća briga o paraolimpijskim sportovima

„Paraolimpijci su svojim radom i rezultatima dokazali da itekako zaslužuju da imaju jedan takav centar. Zahvalio bih gradu Zrenjaninu što je prepoznao ogroman potencijal centra i na regionalnom nivou. Ministarstvo omladine i sporta radi na povezivanju svih subjekata u sportu, nacionalnih granskih saveza i lokalnih samouprava u cilju izgradnje sportske infrastrukture, tako ćemo učiniti i u ovom slučaju, i naravno, daćemo našu punu podršku ovom projektu”, rekao je pomoćnik ministra za sport.

Zeković je istakao da, nakon rekonstruisane atletske staze u Vršcu, očekuje da i paraolimpijski centar u Zrenjaninu posluži kao dobar primer intersektorske saradnje na revitalizaciji sportskih objekata.

„Najskuplja infrastruktura je ona koja se ne koristi i koja odumire, a udruženim snagama svih zainteresovanih strana, od republičkog, preko pokrajinskog do lakalnog nivoa, i uz podršku privrede i sportskih saveza, možemo obnoviti i staviti u funkciju objekte poput sporstkog centra Partizan i na taj način stvoriti jednu novu vrednost od koje će koristi imati i sportisti i lokalna zajednica“, kazao je Zeković.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina Duška Radišića, plan je da projekat  bude završen do marta iduće godine, a da se sa izgradnjom počne čim se obezbede sredstva. Po završetku rekonstrukcije, paraolimpijci će dobiti vrhunske uslove za trening streljaštva, plivanja, atletike, kao i za pripreme u ekipnim sportovima.

„Ne želimo da budemo na teretu republičkog budžeta već da ih obezbedimo iz evropskih fondova za to namenjenih, a već u preliminarnim razgovorima sa susedima iz Rumunije imamo nagoveštaja da će to biti moguće obezbediti“, naveo je Radišić.

Imajući u vidu blizinu banje Rusanda, kao i činjenicu da će zrenjaninski centar biti jedini te vrste u regionu, stvoriće se optimalni uslovi da, pored srpskih, ovaj centar kao bazu za svoje pripreme koriste i paraolimpijci iz inostranstva.

Top