Zeković sa delegacijom Evropske federacije kompanijskog sporta

Sastanku su prisustvovali predsednik i finansijski direktor Evropske federacije kompanijskog sporta Didijer Besere i Hjuz Kampan, kao i predsednik i generalni sekretar Asocijacije sport za sve Srbije Velizar Đerić i Jezdimir Marsenić, a prisutne je pozdravio i državni sekretar za sport Predrag Peruničić.

"Jedan od prioriteta Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji za period od 2014.-2018. godine koju je izradilo Ministarstvo omladine i sporta je razvijanje rekreativnog sporta. Mi smo na zajedničkom zadatku koji ćemo, siguran sam obaviti na najbolji način. Želim da naglasim da Ministarstvo ima odličnu saradnju sa Asocijacijom sport za sve Srbije koja traje dugi niz godina", rekao je Zeković.

Uroš Zeković

Predsednik Evropske federacije kompanijskog sporta Didijer Besere koji zajedno sa delegacijom boravi u Beogradu zbog sednice borda te organizacije, zahvalio se na gostoprimstvu pomoćniku ministra i dodao da mu je izuzetno drago što je baš Srbiji pripala čast da bude organizator i domaćin Evropskog zimskog festivala 2018. godine.

"Srbija je za nas veoma važna. Očekujemo više od hiljadu rekreativaca iz poznatih evropskih kompanija na Zimskim igrama koje će trajati pet dana i biće dobra prilika da se učesnici pokažu u najboljem svetlu i ponesu lepe uspomene iz Srbije", rekao je on.

Uroš Zeković i Predrag Peruničić

Predsednik Asocijacije sport za sve Srbije Velizar Đerić istakao je da će organizacija ove manifestacije biti prilika za promociju sporta, kulture, turizma i srpskih brendova i dodao da je Ministarstvo temelj saradnje između Evropske federacije kompanijskog sporta i Asocijacije sport za sve Srbije na kome počivaju aktivnosti koje je država prepoznala.

Evropska federacija kompanijskog sporta je organizacija čiji je glavni cilj da promoviše i razvija sportsku praksu u profesionalnom okruženju širom Evrope.

Top