Završna konferencija projekta ,,Pokreni se – iskoristi šansu” - Podrška mladima

Snežana Žugić, v.d. pomoćnika ministra, učestvovala je danas na završnoj konferenciji projekta ,,Pokreni se – iskoristi šansu”, Centra za edukaciju i razvoj omladine u Beogradu. Tom prilikom obratila se mladima koji su prošli obuku za povećanje kompetencija za zapošljivost i preduzetništvo i mladima koji su prošli stručnu praksu kod poslodavaca i dobili sertifikate na svečanosti.

,,U skladu sa prioritetima Nacionalne strategije za mlade i potrebama mladih, cilj Ministarstva omladine i sporta  je da stvaramo uslove za što bolji profesionalni razvoj mladih, da obezbedimo podršku i osnažimo svakog pojedinca za lakše snalaženje i bolju konkurentnost na tržištu rada, da povećamo usklađenost znanja, veština i kompetencija sa potrebama tržišta rada i stvorimo perspektive za zapošljavanje mladih. Vi ste sadašnjost i budućnost društva i pokretačka snaga njegovog razvoja. Ovaj projekat, kroz koji ste unapredili  znanja, veštine i sposobnosti za bolje pozicioniranje na tržištu rada i stekli praktična znanja u kompanijama je dokaz naših nastojanja”, izjavila je tom prilikom pomoćnik Žugić.

Rezultate projekta predstavio je predsednik Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda, Stefan Milić istakavši da se dosada 12 mladih nakon prakse i zaposlilo. Ispred prve grupe mladih koji su prošli obuku i program stručne prakse govorile su Jovane Nikolić i Natalija Đurđević ukazavši na značaj ovakvih beslatnih obuka i praksi za mlade na njihov dalji profesionani razvoj i mogućnost sticanja praktičnih znanja i zaposlenja nakon prakse. Na skupu su govorili i učesnici projekta doc. dr Srećko Bačevac sa Akademije Dositej, Nemanja Jevtović iz Razvojne agencija Srbije i Margareta Smiljanić iz Studentske konferencije univerziteta Srbije, kao i predstavnik mladih iz Republike Srpske, Nikola Bulović.

Sertifikate mladima uručili su Stefan Milić predsednik Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda, Snežana Žugić, v.d. pomoćnika ministra i Snežana Klašnja, savetnik ministra omladine i sporta.

Projekat ,,Pokreni se – iskoristi šansu” podržalo je Ministarstvo omladine i sporta.

Top