Usvojena lista dobitnika 1490 stipendija Fonda za mlade talente za studije u Republici Srbiji

Na 100. sednici Fonda za mlade talente održanoj 12. maja 2021. godine, usvojena je lista 1490 dobitnika stipendije po Konkursu za stipendiranje do 1000 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2020/21. godinu.

Od 2267 kandidata koliko se prijavilo na Konkurs, 990 studenata će dobiti stipendiju za završnu godinu osnovnih akademskih studija, a 500 studenata za završnu godinu master akademskih studija. Na inicijativu Vanje Udovičića ministra omladine i sporta i predsednika Fonda za mlade talente Republike Srbije i ove godine stipendiju je dobilo 90 studenata više nego prošle godine.

Čestitamo svim dobitnicima stipendije i obaveštavamo da će u narednom periodu putem mejla dobiti obaveštenje u vezi sa zaključenjem ugovora.

Listu dobitnika stipendije po navedenom konkursu možete preuzeti OVDE.

Takođe, na 100. sednici Fonda usvojena je odluka o raspisivanju Konkursa za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2020. godine.

 

Top