Udovičić: Želim da ovo bude zakon koji je dao sport!

Ovo je osma od deset javnih rasprava koje će se održati povodom Nacrta zakona o sportu. Nakon Niša ostala su još dva grada – Subotica i Beograd, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

,,Želim da ovo bude zakon koji je zaista dao sport! Želja mi je da svako izađe sa dobijenim odgovorom, nadam se da će biti zadovoljan istim, ali mislim da je izuzetno važna činjenica da je, bez obzira na to koliko traju javne rasprave, na njima prisutan resorni ministar, kako bi mogao da otkloni bilo kakvu sumnju u odnosu na sam Nacrt“, rekao je Udovičić.

 Ministar je naglasio da lično učestvuje u svim javnim raspravama jer duboko veruje da je, i pored činjenice da je pri izradi ovog nacrta obavio preko 60 sastanaka sa brojnim ekspertima, najvišim predstavnicima sporta, brojnim sportistima i sportskim radnicima, i to kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou, živa reč i direktan dijalog o Nacrtu zakona o sportu, kako kaže, najbolji način da se sagleda sve ono što njime treba da se unapredi ili promeni u sportu.

Prema njegovim rečima, svaka javna rasprava do sada bila je konstruktivna i dobijeno je mnoštvo predloga – jedan od njih tiče se i osiguranja sportista.

,,Jedan od zahteva sa terena je proširenje osiguranja sportista. Ministarstvo omladine i sporta želi da zaštiti sportistu, međutim, zbog teške ekonomske situacije u kojoj se Srbija trenutno nalazi, ne možemo dodatno da opterećujemo klubove. Do sada je važilo da samo vrhunski sportisti moraju biti osigurani. Ako bismo to primenili na sve sportiste, to bi u mnogome ugrozilo finansiranje klubova, ali svakako ćemo, kao i sve ostale predloge sa terena, i ovaj konkretno razmotriti“, poručio je ministar Udovičić.

Top