Udovičić uručio plakete stipendistima koji odlaze u inostranstvo: Vratite se kvalitetniji da zajedno stvaramo bolju Srbiju!

„Budućnost Srbije je u vašim rukama. Znanje i obrazovanje je nešto što niko ne može da vam oduzme. Svi znate koliko ste vremena i truda uložili da biste bili ovde. Želim vam da na pravi način iskoristite sredstva koja dobijate, obrazujete se, usavršite i vratite se kvalitetniji i puni iskustva, da zajedno stvaramo bolju Srbiju“, rekao je Udovičić.

Vanja Udovičić, Fond za mlade talente

On je istakao da je cilj ministarstva da dugoročno ulaže u obrazovanje i motivisanje mladih da svoju budućnost grade tamo gde su odrasli. Od 2008. godine nagrađeno je ili stipendirano više od 17.000 mladih ljudi, a u tu svrhu uloženo je blizu 4,8 milijardi dinara. 

Vanja Udovičić, Fond za mlade talente

Imajući u vidu broj stipendista i iznos ulaganja, Srbija je, prema rečima ministra, zemlja u kojoj se nalazi najveći fond za stipendiranje talenata u ovom delu Evrope.

Vanja Udovičić, Fond za mlade talente

„Briga o našim stipendistima se ne završava potpisivanjem ugovora i uplatom sredstava, ona tu tek započinje. Ministarstvo omladine i sporta se kroz saradnju sa najboljim kompanijama i institucijama u zemlji trudi da stipendistima Fonda obezbedi sticanje prvih profesionalnih iskustava po završetku studija, a upravo je u prethodnih godinu i po dana na taj način zaposleno preko 200 mladih stipendista“, naglasio je Udovičić.

Top