Udovičić u poseti Novom Pazaru

 ,,Želja mi je bila da se uverim da je grad Novi Pazar uradio sve što je bilo do njih, a to je ravnanje terena i uređenje pristupnih ulica do stadiona. Ono što je najbitnije jeste da poštujemo predviđene rokove i da će do kraja novembra na ovom mestu biti nov Atletski stadion. To je jedan od objekata koji želimo da otvorimo u ovoj godini. U Kostolcu smo otvorili Nacionalni gimnastički trening centar. Želja je da otvorimo do kraja godine i Atletsku dvoranu u Beogradu. Pre šest meseci otvorili smo u Novom Pazaru trim stazu i najavili izgradnju trim staza širom Srbije“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On je podsetio da je ove godine pokrenut projekat „Dovrši započeto“. Prema rečima ministra, četiri nedovršena sportska objekta biće završena, neće se kretati u izgradnju novih, već će se završavati započeti objekti. Ministar je naglasio da se širenjem sportske insfrastrukture može privući veliki broj dece i da je to pravi način da se pokaže briga o najmlađima.

 ,,Ono što je urađeno kada je reč o sportskoj infrastrukturi jeste nastavak saradnje sa svim savezima i izgradnja novih nacionalnih sportskih terena. Želja je da se izgradi Kajakaški veslački centar u Šapcu, da se otvori edukativni centar za kajak. Vodimo brigu o najmlađim sportistima, pa smo pre dve nedelje dodelili i stipendije najboljima. Među njima je bilo i sportista iz Novog Pazara. Želja je da sportisti prepoznaju ulogu Vlade i države, koja im pruža podršku u prvim sportskim koracima, a ne kad već postignu rezultate. Znam da će 20 odsto  sadašnjih dobitnika stipendija postati vrhunski sportisti. Zato skrećemo pažnju na najmlađe, da bismo dobili neku novu Amelu iz Novog Pazara, neke nove šampione kojima će se dičiti cela zemlja“, rekao je ministar Udovičić.

Govoreći o novom Zakonu o sportu, ministar je pozvao građane da učestvuju u javnim raspravama o Nacrtu zakona o sportu.

,,Javne rasprave o Nacrtu zakona o sportu kreću 23. aprila u Kosovskoj Mitrovici, a sledećeg dana smo u Novom Pazaru. Važno je da se što više ljudi uključi u ovu raspravu, zato pozivam sve građane Srbije da učestvuju. Ovo je prava prilika da svi koji žele pomognu, posebno stručnjaci iz oblasti sporta, da ukažu na nedostatke postojećeg Zakona. Mislim da ovaj Zakon i sport to zaslužuju. Sada je pravo vreme da se interveniše, a ne kada Zakon o sportu već bude donet“, zaključio je Udovičić.

Top