Udovičić u Parizu na bilateralnom sastanku sa ministarkom sporta Francuske

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nakon podrške koju je pružio našim rvačima, nastavio je svoj radni boravak u Parizu, gde je obišao Nacionalni institut za sport INSEP i sastao se sa ministarkom sporta Francuske.

Ministar Udovičić u prijatnom i konstruktivnom razgovoru sa ministarkom sporta Francuske, Laurom Flesel, istakao je značaj intenziviranja saradnje, posebno s ciljem razvoja sportskog turizma i saradnje klubova u većem broju sportova, ali i razmeni iskustava organizacije velikih međunarodnih takmičenja.

Bilateralni sastanak u Ministarstvu sporta Francuske ministar Udovičić iskoristio je i da uputi poziv bivšoj olimpijskoj šampionki, ministarki Francuske za zvaničnu posetu našoj zemlji.

Ministar Udovičić sastao se u Parizu i sa direktorom INSEP-a, Ganijem Jaluzom, sa kojim je razgovarao s ciljem razmene iskustava dobre prakse, buduće saradnje sa Zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije, kao i razmeni sportista.

INSEP je veliki sportski centar sa najmodernijim dvoranama, igralištima, bazenima, specifičnim sportskim objektima i rekvizitima za mnoge, skoro sve olimpijske sportove. U tim istim objektima se nalaze i prostori za spavanje, nastavu i učenje izvan nastavnog programa, restoran, biblioteka, auditorijum za održavanje raznih skupova, medicinski institut, centar za rehabilitaciju, nekoliko fitnes centara, otvorena igrališta i najmodernija zatvorena borilišta za razne sportove. Koliko je važan INSEP za celokupni francuski sport najbolje pokazuju podaci da je skoro redovno oko polovina osvajača francuskih medalja na OI poniklo baš tu.

Top