Udovičić u Kancelariji za mlade Grada Beograda

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, i direktor Kancelarije za mlade Nedeljko Radosavljević, održali su danas zajednički sastanak sa lokalnim koordinatorima Kancelarija za mlade beogradskih opština i predstavnicima organizacija civilnog društva, korisnicima objekta Inkubator „Gnezdo“.

„Mladi su naša sadašnjost i budućnost, Ministarstvo omladine i sporta posvećuje posebnu pažnju i trudi se da stvori uslove da mladi žive bolje, da žele da ostanu, rade i dalje grade našu zemlju“, rekao je Udovičić.

Udovičić je istakao da od osnivanja Ministarstvo ima sjajnu saradnju sa Kancelarijom za mlade Grada Beograda, koja je pravi primer dobre organizacije rada, kao i da je cilj da Kancelarija za mlade ima vodeću ulogu u razvoju omladinske politike u Gradu, i da se nada da će imati intenzivniju saradnju i pomoći u radu koordinatorima kancelarija za mlade u lokalnim gradskim opštinama.

Od osnivanja Ministarstvo ima odličnu saradnju sa Kancelarijom za mlade Grada Beograda, koja je sastavni deo Gradske uprave Grada Beograda i bavi se potrebama mladih u Beogradu koji imaju 15-30 godina, a u skladu sa njihovim željama i idejama. Zadužena je i za kreiranje i sprovođenje omladinske politike na nivou Grada Beograda, kao i rada na informisanju i pružanju svake vrste servisa mladima i udruženjima Beograda u skladu sa svojim mogućnostima u svom okviru rada. Broj korisnika usluga Kancelarije za mlade u 2016. godini iznosi 1.913 mladih.

Top