Udovičić sa delegacijama Svetske i Evropske softbol federacije

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa delegacijama Svetske i Evropske softbol federacije u Beogradu, u Palati Srbija. Delegacije Svetske i Evropske softbol federacije borave u Beogradu povodom odražavanja Evropskog kongresa.

Prijemu su prisustvovali Dejl Mekmen, predsednik Svetske softbol federacije, izvršni direktor Svetske softbol federacije Ron Radigonda, pomoćnik direktora Svetske softbol federacije Laura Gutro, potpredsednik Evropske softbol federacije Gabrijel Vagekao i predsednik Softbol saveza Srbije Slobodan Đurić.

„Zadovoljstvo mi je što imam priliku da ugostim najviše zvaničnike iz Svetske i Evropske softbol i bejzbol federacije na kongresu koji se održava u Beogradu, što pokazuje inicijativu u razvijanju međunarodnih odnosa u oblasti sporta, kao i podršku sportovima koji nemaju dugu tradiciju u Srbiji“, rekao je ministar Udovičić.

Softbol je jedan od manje poznatih sportova, a  razlog tome je i njegova kratka istorija u našoj zemlji. U Srbiji postoji od 2005. godine, kada su osnovani Softbol savez Srbije i Softbol savez Beograda.

Dejl Mekmen, predsednik Svetske softbol federacije, zahvalio se ministru Udovičiću na prijemu, izrazio veliko zadovoljstvo što boravi u Srbiji i pohvalio organizaciju Evropskog kongresa u Beogradu. Takođe je  naglasio da je softbol u Riju 2016. godine vraćen u olimpijske discipline.

Ministar Udovičić istakao je i da je prošla godina bila rekordna po broju medalja, ali da mu je takođe drago što je to godina u kojoj je softbol reprezentacija Srbije po prvi put u istoriji učestvovala na Svetskom prvenstvu u Kanadi, i da je to pokazatelj da itekako imamo razloga da verujemo da će u narednom periodu naši sportisti izboriti učešće na Evropskom i Svetskom prvenstvu.

Top