Udovičić: Potrebe mladih postaju globalni prioritet

Uoči skupa na kojem će delegati iz celog sveta pokušati da daju odgovor na pitanje kako na globalnom nivou unaprediti omladinsku politiku u 21. veku, srpski ministar omladine i sporta poručio je da je neophodno omogućiti da se glas mladih jače čuje i da njihove potrebe budu zadovoljene.

„Nesumnjivo je da poterbe mladih postaju globalni prioritet. Ulaganje u mlade je ulaganje u stabilnost i progres u godinama pred nama. Moramo jasno da prepoznamo izazove koji se nalaze pred omladinom i da stvorimo mehanizme kako na njih najbolje da odgovorimo. Najveći izazov je svakako bezbednost, najveća potreba su nova radna mesta za mlade i konstantna edukacija. Srbija kroz multisektorski pristup, Zakon o mladima i Nacionalnu strategiju za mlade, u okviru mogućnosti koje diktira ekonomska situacija, radi sve što može kako bi omladina imala šanse koje zaslužuje, jer znamo da će nam se sve što uložimo višestruko vratiti“, kazao je Vanja Udovičić.

Domaćin foruma u Bakuu, najvećeg svetskog skupa te vrste, je azerbejdžansko Ministarstvo omladine i sporta, u saradnji s Ujedinjenim nacijama i Savetom Evrope.

Top