Udovičić: „Posle šest decenija Srbija centar evropske atletike“

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dva dana uoči Evropskog prvensta u atletici obišao je Kombank arenu, koja je spremna za pravi spektakl. Pored ministra događaju su prisustvovali i državni sekretar za sport, Predrag Peruničić, direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, kao i predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović.

„Organizacija velikih međunarodnih sportskih takmičenja je postalo normalno za Srbiju i Beograd. Pre godinu dana ovde su bili bazeni, što se tada smatralo tehnološkim čudom, a sada pomeramo granice sa atletskom stazom. Organizacijom Evropskog prvenstva želimo da se odužimo svim atletičarima za sjajne rezultate i 13 medalja koje su osvojili u poslednje tri godine ”, rekao je Udovičić.

 

Ovo je sjajna prilika za promociju sporta, ali i Beograda i Srbije. Očekuje se dolazak oko 700 takmičara iz 48 zemalja,  dok će se broj turista i gostiju našeg grada meriti u hiljadama.

„Pratiti ovo takmičenje biće jedinstven doživljaj. Ljubitelji atletike će nakon šest decenija, imati priliku da u Srbiji uživo prate takmičenje evropskih atletskih asova. Iskoristio bih priliku da još jednom pozovem sve građane da dođu u što većem broju i bodre naše atletičare, ali i uživaju u ovom spektaklu“, istakao je ministar Udovičić.

Vlada Republike Srbije je za ovo takmičenje obezbedila deo opreme koja će posle takmičenja biti postavljena u nekim od gradova Srbije, čime će se unaprediti sportska infrastruktura u zemlji i povećavati kapacitet bazičnog sporta u Srbiji.

Ispit iz organizacije evropskih takmičenja u vaterpolu i futsalu je uspešno položen, sada je red na atletiku, kraljicu sportova.

“Imaćemo priliku da uživo gledamo Ivanu, Asmira, Amelu, Lazara, Miloša, ali i ostale naše takmičare, kojima od srca želim da osvoje što više medalja i obore svoje rekorde, u svojoj zemlji, pred svojim navijačima jer znam koliko je to važno za svakog od njih, ali i za Srbiju“, rekao je za kraj ministar Udovičić.

Podsetimo, Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani se održava u Kombank Areni od 3. do 5. marta, na kojem će boje naše zemlje braniti 12 takmičara.

Top