Udovičić otvorio predavanje „Osnovne antidoping edukacije“ u okviru projekta Antidoping agencije RS „Vršnjačka edukacija“

Učenicima Sportske gimanzije predavanje „Osnovne antidoping edukacije“ držali su mladi edukatori - srednjoškolci srednje medicinske škole „Nadežda Petrović“ iz Zemuna, koji su edukovani od strane Antidoping agencije Republike Srbije za ovu vrstu aktivnosti.

antdoping-edukacija2

„Ovi mladi edikatori preuzimaju odgovornost kao vaši vršnjaci da vam prenesu znanje i iskustvo kako bismo zajedno bili još bolji. Lako ćemo dopreti do profesionalnih sportista, lako ćemo ukazati na negativne pojave u profesionalnom sportu - teško je objasniti šta je to negativno u rekreativnom sportu. Upravo zbog toga današnja edukacija ima za cilj da čujete i usvojite, ne putem interneta i raznih sajtova, već od vaših vršnjaka, šta je to negativno, a šta pozitivno i gde vi možete da pomognete.“

Ministar je posebno pohvalio projekat kojim ADAS kreće u akciju antidoping borbe u školama i među mlađom populacijom koja je najpodložnija lošem uticaju. Doping sredstva, pored narušavanja etike sporta i fer pleja, u velikom broju slučajeva imaju i ozbiljne štetne posledice po zdravlje onih koji ih upotrebljavaju.

Osim ministra omladine i sporta događaju su prisustvovali direktora Antidoping agencije Milica Vukašinović-Vesić, direktor Sportske gimnazije, profesorka Snežana Rajačić, kao i predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Top