Udovičić obišao Arenu: Postavljanje bazena ide po planu, biće ovo jedinstveno EP!

„Izuzetna mi je čast da nakon skoro decenije ponovo imamo priliku da budemo domaćini EP u vaterpolu, jer je Srbija zemlja sporta, zemlja vaterpola i itekako imamo šta da pokažemo svetu. Ovo prvenstvo će biti jedinstveno, nešto što do sada niste imali prilike da vidite u Srbiji, a i šire. Želimo da ovim takmičenjem pomerimo granice i standarde, i da organizujemo što veći broj istih u budućnosti jer to doprinosi razvoju naše privrede, turizma, i najboljoj slici Srbije u svetu“, rekao je Udovičić.

[caption id="attachment_5748" align="aligncenter" width="640"]Foto: Tanjug, Srđan Ilić Foto: Tanjug, Srđan Ilić[/caption]

On je zajedno sa gradonačelnikom Sinišom Malim, predsednikom i generalni sekretarom Vaterpolo saveza Srbije Miloradom Krivokapić i Nemanjom Marijanom i direktorom preduzeća Evropsko prvenstvo u vaterpolu 2016. Darkom Udovičićem  konstatovao da za sada sve ide najboljim tokom. Udovičić je istakao da veruje da će organizacija ovog prvenstva biti na vrhunskom nivou, jer to ova zemlja, vaterpolo, igrači i svi posetioci zaslužuju.

[caption id="attachment_5749" align="aligncenter" width="640"]Foto: Tanjug, Srđan Ilić Foto: Tanjug, Srđan Ilić[/caption]

„Strateški cilj Vlade je da privuče što veći broj stranih i domaćih turista i da ima što veći broj organizacija većih takmičenja. Za organizaciju Evropskog prvenstva Vlada je izdvojila milion evra i još milion i po evra za kupovinu dva bazena i to će biti prvi put da će posle nekog takmičenja nešto i ostati jer se bazeni sele u Vrnjačku banju gde će biti izgrađen Nacionalni centar za vaterpolo“, naglasio je Udovičić.

Top