Udovičić najavio izmene Zakona o volontiranju kako bi se pokrenule radne akcije

„Ministarstvo omladine i sporta će zajedno s Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja inicirati izmenu Zakona o volontiranju, kako bi se omogućilo da se kroz radne akcije krene u obnovu delova Srbije koji su stradali u katastrofalnim poplavama“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji danas predvodi volontere koji rade na čišćenju ulica u Paraćinu. 

On je istakao da je, nakon ukidanja vanredne situacije, vreme da se svi uključe u obnovu zemlje. „Neophodno je da se mobiliše cela Srbija, da svako ko može uzme učešće i da svi zajedno doprinesemo obnovi tamo gde je potrebno. U radnim akcijama učestvovaće svi zainteresovani, ali najviše omladina koja je uvek kad je najteže uz svoj narod, spremna da pomogne“, kazao je Udovičić.

Ministar je zahvalio svim mladim ljudima koji širom zemlje danima rade na normalizaciji stanja u poplavljenim gradovima. „Danas smo, prema uputstvima štaba jedan deo volontera poslali i u Svilajnac i u Kostolac, pre par dana smo bili u Obrenovcu. Ovo je tek početak akcija, jer nas veliki posao tek očekuje“, poručio je Vanja Udovičić, posebno zahvalivšio preduzeću „Lasta“ koje prevozi volontere na područja gde je potrebna pomoć. 

Više od 200 omladinaca i volontera Ministarstva omladine i sporta nalazi se danas u Paraćinu, Svilajncu i Kostolcu gde učestvovuju u čišćenju gradova i obavljaju druge zadatke, prema uputstvima štaba za vanredne situacije.
Top