Udovičić na 6. ECOSOC omladinskom forumu UN u Njujorku

Delegacija Ministarstva omladine i sporta koju predvodi ministar Vanja Udovičić učestvuje na 6. ECOSOC (Ekonomsko - socijalni savet Ujedinjenih nacija) omladinskom forumu UN u Njujorku, koji traje od 30 – 31. januara. Tema skupa je „Uloga mladih u iskorenjivanju siromaštva i promovisanju prosperiteta u svetu koji se menja”, a osim predstavnika Ministarstva omladine i sporta forumu će prisustvovati i predstavnici mladih organizacija iz Republike Srbije.

Učesnici foruma UN su ministri zaduženi za mlade država članica UN i drugi visoki zvaničnici država članica, predstavnici omladinskih organizacija, civilnog društva, nacionalnih omladinskih krovnih saveza, privatnog sektora, predstavnici stalnih misija država članica, omladinski delegati, predstavnici regionalnih i drugih multilateralnih organizacija, UN agencija, programa i fondova. Na ovogodišnjem forumu prisustvovaće oko 700 predstavnika iz oko 190 zemalja članica UN.

Tokom 6. ECOSOC omladinskog foruma UN u Njujorku ministar Udovičić imaće i niz bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima drugih zemalja, i to sa visokim funkcionerima iz Republike Azerbejdžan, Republike Turske, Ruske Federacije, Kraljevine Bahrein, Dominikanske Republike i drugima.

Od 2012. godine, godišnji ECOSOC Forum mladih, postao je platforma za mlade ljude da doprinesu političkoj diskusiji u Ujedinjenim nacijama kroz iznošenje svojih ideja, rešenja i inovacija. Forum omogućava predstavnicima vodećih omladinskih organizacija i mreža, kao i mladima da vode dijalog sa državama članicama, kako bi zajedničkim snagama i promišljanjima istražili načine i sredstva za promociju razvoj mladih i njihovog angažovanja.

 

.

Top