Udovičić: Istorijski sportski rezultati u 2015-oj

Svečanom prijemu prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je naše reprezentativce bodrio u Kazanju.

,,Još uvek ne mogu na pravi način da izrazim svoje zadovoljstvo i osećaj koji imam povodom njihovog uspeha. Moram reći da prvi put imam tremu i pozitivni naboj kao i dok sam igrao, a mislio sam da to nestaje kada se izađe iz sporta. Jako mi je bilo teško gledati ih, jer koliko god morao da budem objektivan zbog pozicije na kojoj jesam, juče sam shvatio da to ne mogu“, rekao je Udovičić.

Ministar je još jednom čestitao igračima na osvojenom zlatu.

,,Postati prvak sveta je možda lako, ali potvrditi tu titulu je mnogo teže. Ova pobeda je zato velika, jer smo je čekali od Rima 2009. Momci su pokazali da razlogom od njih možemo očekivati još mnogo veličanstvenih rezultata“, poručio je Udovičić.

On je istakao da je ova godina najuspešnija za Srbiju i da se možemo pohvaliti istorijskim sportskim rezultatima. Govoreći o Evropskom prvenstvu u vaterpolu koje se 2016. održava u Beogradu, Udovičić je rekao da je Vlada Republike Srbije za to takmičenje izdvojila 120 miliona dinara.

,,Kao što smo mogli da čujemo od premijera, Vlada će se potruditi da obezbedi još sredstava. Želja nam je da nešto posle tog prvenstva i ostane sportistima, da nakon svakog organizovanog takmičenja u Srbiji nešto ostane kao benefit za taj sport. Želimo da napravimo nacionalni trening centar za vaterpolo u Vrnjačkoj Banji, da decentralizujemo sport i razvijamo sportsku infrastrukturu u čitavoj Srbiji“, rekao je Udovičić.

On je za kraj rekao i da je veoma važno da se širi baza sporta i da zaživi rekreativni sport. Bez jake baze, kaže Udovičić, ne možemo ni očekivati pobede i vrhunske rezultate.

Top