Udovičić: Inicijativu prihvatile Albanija i Slovenija

Podsećajući da je nju prošle godine u Berlinu predstavio premijer Srbije Aleksandar Vučić, Udovičić je kazao da postoji velika zainteresovanost, ali da je sve još uvek u domenu inicijative.

Udovičić je juče u Banjaluci tim povodom razgovarao sa ministarkom porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasminom Davidović i tom prilikom pozvao RS da se aktivno uključi u inicijativu za osnivanje Unije mladih Zapadnog Balkana.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=4Intt3owyQ0&feature=youtu.be[/embed]

Cilj te inicijative, kako je Udovičić rekao za RTS, jeste jače povezivanje mladih u regionu, promovisanje tolerancije i zajednički nastup omladine iz regiona u apliciranju za projekte EU za mlade.

"Cilj je da damo mogućnost mladima da se izbore, da postanu lideri na Balkanu i u Evropi i da mogu zajednički da konkurišu i rešavaju probleme", rekao je Udovičić.

Govoreći o projektu zapošljavanja mladih u najvećim kompanijama, Udovičić je ukazao da je on naišao na pozitivan odjek kod kompanija i privrednika i da je cilj da se od njih sazna šta je neophodno uraditi da bi se mladi pripremili za konkurse.

Ministar je objasnio da projekat obuhvata 40 najvećih kompanija, kao i da će na kraju tog procesa biti određene i podsticajne mere za zapošljavanje mladih.

Najavljujući da će Ministarstvo omladine i sporta u petak dodeliti 300 stipendija mladim sportistima, Udovičić je kazao da time žele da pokažu da državne pare "ne idu u Zvezdu ili Partizan, već mladim ljudima", kao i da država brine o budućnosti i mladima.

Top