U Novom Sadu održana druga Javna rasprava Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu

Danas je u Novom Sadu, u amfiteatru Sportskog i poslovnog centra Vojvodine, održana druga javna rasprava Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu. Pored pomoćnika ministra za sport Darka Udovičića, direktorke Antidoping agencije Republike Srbije prof. dr Milice Vukašinović – Vesić, prof. dr Nenada Đurđevića, u javnoj raspravi su učestvovali i predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Grada Novog Sada, Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Vojvodine, kao i predstavnici teritorijalnih i granskih saveza i drugih sportskih organizacija.

Javna rasprava Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona održana je prošle nedelje u Nišu, a u Beogradu će se održati 17. februara.

Donošenje novog Svetskog antidoping kodeksa čije su odredbe stupile na snagu 1. januara 2021. godine, kao i prateće promene međunarodnih standarda u oblasti dopinga, koje je odobrila Svetska antidoping agencija, inicirale su usklađivanje borbe protiv dopinga u sportu u Republici Srbiji u skladu sa međunarodnim dokumentima.

 

Top