U Beogradu održano Svetsko prvenstvo u rvanju

Svetsko prvenstvo u rvanju, drugu godinu zaredom, održano je u Beogradu, u periodu od 16. do 24. septembra. Ovo je za rvače bilo ujedno i prvo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre Pariz 2024. Rvačku reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu činilo je ukupno 20 takmičara, dok se ukupno na samom takmičenju borilo 1.150 rvača iz 99 zemalja sveta u grčko-rimskom i slobodnom stilu, kao i u ženskom rvanju. 
Srbija je na SP imala pet rvača u slobodnom, desetoricu boraca u grčko-rimskom stilu i pet takmičarki u ženskom rvanju.

Srpski reprezentativac Stevan Andrija Mićić osvojio je titulu prvaka sveta u kategoriji do 57 kilograma slobodnim stilom pošto je u finalu pobedio Japanca Reija Higučija sa 6:4 i izborio kvotu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024, kao i naš reprezentativac  Hetik Cabolov koji je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu koji je u borbi za treće mesto u kategoriji do 74 kilograma slobodnim stilom pobedio protivnika iz Azerbejdžana Turana Bajramova sa 6:4.

Srpski reprezentativac Ali Arsalan je osvojio bronzanu medalju u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 72 kg, kao i Georgi Tibilov koji se okitio bronzom u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 63 kg.

Naš Mate Nemeš je na Svetskom prvenstvu u Beogradu u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 67 kg osvojio bronzanu medalju i kvotu za Olimpijske igre koje nas očekuju naredne godine.

 

Top