Tina Krajišnik i Nikola Jokić najbolji u 2022, specijalno priznanje muškoj 3×3 reprezentaciji Srbije!

Košarkaški savez Srbije sedmi put je zvanično proglasio najboljeg košarkaša i košarkašicu godine. U svečanoj atmosferi na tradicionalnom Božićnom koktelu KSS u hotelu „Kraun Plaza“ kojo je prisustvovao ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić i članovi kabineta - državni sekretar Marko Kešelj, posebni savetnik ministra Dejan Bojović i šef kabineta Jovan Knežević, pred brojnim uglednim zvanicama iz sveta košarke i sporta, dodeljene su nagrade najboljima u 2022.

Kao i prethodnih godina, sportski novinari renomiranih i tiražnih štampanih medija, specijalizovanih sajtova, portala i emisija, nacionalnih radio i televizijskih stanica, njih 39, izabralo je najbolju srpsku košarkašicu i košarkaša u prethodnoj kalendarskoj godini, a to su Tina Krajišnik i Nikola Jokić! Tina zbog klupskih obaveza u Rusiji Tina nije bila u mogućnosti da primi nagradu, kao ni Nikola zbog obaveza svog kluba Denver Nagetsa u NBA ligi. U Tinino ime nagradu je od predsednika KSS Predraga Danilovića preuzo njen suprug Đorđe, u ime Nikole nagradu je primio njegov otac Branislav. Dobitnik specijalne nagrade Košarkaškog saveza Srbije ponovo je 3×3 reprezentacija, koja je još jednom osvojila titulu evropskog i svetskog prvaka. Priznanje je od predsednika KSS Predraga Danilovića primio trener naše 3×3 reprezentacije Danilo Lukić.

Godina 2023. je godina velikog jubileja – 100 godina košarke u Srbiji i 75 godina od osnivanja Košarkaškog saveza, što će biti obeleženo nizom manifestacija i plan je da cela 2023. bude u znaku košarke.

Top