Saradnja Fonda za mlade talente i kompanije „Kon Tiki“

Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta i „Kon Tiki“, kao jedna od najvećih turističkih kompanija u Srbiji, uspostavili su saradnju kroz koju će stipendisti Fonda dobiti mogućnost za stručno usavršavanje i praksu. Sporazum o saradnji potpisali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik „Kon Tikija“ Slobodan Mićić.

Ministar Udovičić je poručio da je jedan od najvažnijih ciljeva i zadataka države taj da omogući da što više mladih ljudi nađe posao. „Zato smo, kroz Fond za mlade talente,  osmislili program u kojem spajamo naše stipendiste koji su najbolji studenti u Srbiji sa uspešnim kompanijama. Na dobitku su svi, studenti jer dolaze do prvih poslovnih iskustava, a oni koji se najbolje pokažu i do zaposlenja, kompanije jer dobijaju pristup bazi najboljih mladih stručnjaka u zemlji i država jer se povećava zaposlenost mladih“, rekao je Udovičić.

Zahvalivši „Kon Tikiju“ na želji da pomogne u ostvarivanju ovog cilja, ministar omladine i sporta je objasnio da će konkretan rezultat saradnje biti taj što će stipendisti Fonda za mlade talente Vlade Republike Srbije dobiti mogućnost da u toj kompaniji prođu kroz stručne radionice i tako steknu praksu i iskustvo koji su neophodni pri pronalaženju posla.

Predsednik „Kon Tikija“ Slobodan Mićić izrazio je zadovoljstvo što će njegova kompanija pomoći mladim stručnjacima u profesionalnom usavršavanju. „U današnje vreme kada mladi sve teže nalaze bilo kakav posao, a kamoli u struci, ove radionice će stipendistima koji svoj razvoj vide u sektoru usluga i turizma dati ne samo profesionalni, nego i lični podsticaj za dalje. Stručno usavršavanje daće im uvid u to kako jedna turistička organizacija radi, šta sve prati velike internacionalne ture, ko su naši partneri, kako promovišemo ponudu, negujemo odnose sa klijentima, a istovremeno razvijamo nove sektore zarad sticanja novih korisnika“, rekao je Mićić.

Prema njegovim rečima, i „Kon Tiki“ će biti na dobitku, jer će kroz druženje sa mladima biti u prilici da sazna koja su njihova razmišljanja, perspektive i shvatanje posla u oblasti turizma. „Polaznik koji se bude posebno istakao imaće priliku za rad u Kon Tikiju na određeno vreme i posetu jednoj od mnogobrojnih popularnih destinacija iz naše ponude“, istakao je Slobodan Mićić.

Sporazumima s kompanijama, poput današnjeg s „Kon Tikijem“, Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta stvara šanse najboljim srpskim studentima da, pored teorijskih, kroz stručne prakse i radionice, steknu i praktična znanja.

Top