Renoviran sportski centar Šumice  

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ambasador Japana Masafumi Kuroki obišli su danas renovirani deo centra.

Ministar Udovičić zahvalio je narodu Japana na donaciji koja je omogućila mladima u Beogradu da imaju još jedan moderan i bezbedan prostor za bavljenje sportom i rekreacijom. „Narod Japana je veliki prijatelj srpskog naroda. I ovaj rekonstruisani centar i sve prethodne donacije u okviru razvojne pomoći Japana Srbiji, mnogo znače našem narodu i na tome smo veoma zahvalni. Naša država, u skladu s ekonomskim mogućnostima, daje sve od sebe da izgradi nove i rekonstruiše postojeće objekte, kako bi svi građani imali prostor u kom kvalitetno mogu da rade na očuvanju svog zdravlja. U tim projektima, dragocena nam je i pomoć koju dobijamo od naših prijatelja iz inostranstva“, rekao je Vanja Udovičić.

On je poručio da se Centar za kulturu i sport „Šumice’’ vraća na puteve svoje stare slave, kada je sportski oblikovao brojne generacije mladih Beograđana. „Vlada Srbije radi na stvaranju uslova za bavljenje sportom, a na građane apelujemo da ove prostore što bolje iskoriste, da izvedu decu u parkove, na trim staze i sportske centre, i da ih, kroz sport i rekreaciju, oblikuju u dobre i zdrave ljude“, kazao je ministar omladine i sporta.

Centar za kulturu i sport „Šumice“ otvoren je 1974. godine i predstavlja jedno od važnijih mesta za okupljanje sportista i umetnika u prestonici. „Šumice“ kao domaći teren koriste mnogi klubovi i reprezentacije Republike Srbije.

Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u oblasti kulture i sporta iznosi više od  2.500.000 evra, a ukupna ekonomska pomoć Vlade Japana iznosi preko 460.000.000 evra.

Top