Premijerova inicijativa za mlade pozitivno ocenjena u regionu    

Udovičić je na sastanku sa ministarkom porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasminom Davidović predstavio glavne ciljeve ove inicijative - jače povezivanje mladih u regionu, promovisanje tolerancije i zajednički nastup omladine iz regiona u apliciranju za projekte Evropske unije koji su namenjeni mladima.

„Cilj inicijative je da omogući da se glas mladih Zapadnog Balkana bolje čuje. Želimo da pokažemo brigu o mladima, jer mladi su ti koji će ovaj region vući napred i bez kojih nema razvoja i modernizacije na ovim prostorima. Pred nama je dosta posla u 2015. godini, a glavni zadatak je da stvorimo okvir regionalne saradnje koji će omogućiti da se sve ideje i inicijative mladih ujedine u Uniju mladih Zapadnog Balkana“, poručio je Udovičić.

Ministar je sa svojom koleginiciom iz Republike Srpske razgovarao i o konkretizaciji saradnje u oblasti sporta, a bilo je reči i o predstojećoj prijateljskoj fudbalskoj  utakmici Srbije i Republike Srpske koja će se igrati u junu.

„Saradnja u oblasti sporta će svakako biti proširena i podignuta na jedan viši nivo. Prošle godine nekoliko nacionalnih granskih saveza potpisalo je sporazume o saradnji, a verujem da će ove godine još saveza iz Srbije i Republike Srpske uspostaviti saradnju. Biće i više prijateljskih mečeva, a doći će i do intenzivnije razmene iskustava između trenera i sportista“, kazao je ministar Udovičić.

Top