Predsednik Vučić primio mušku reprezentaciju Srbije u basketu 3×3

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas mušku reprezentaciju Srbije u basketu 3×3, koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Jerusalimu i tom prilikom poručio da će svaki od njih dobiti po 200.000 evra ukoliko osvoje zlato na Olimpijskim igrama u Parizu sledećeg leta.

„Ponosan sam na ove momke, na gospodina Ždera, ponosan i kao predsednik Srbije i kao građanin, zato što su ovi ljudi navikli da donose medalju sa svakog takmičenja i uglavnom su te medalje zlatne. To je sada olimpijski sport i čini mi se da možemo da se nadamo i očekujemo zlato iz Pariza. Ovo je velika obeveza za sve njih i hvala svima koji rade sa momcima. Srećni smo što ih imamo, rekao sam im da će dobiti po 200.000 evra, svako od njih, ako stignu do zlata na Igrama. Na njima je da nas radom i ljubavlju prema sportu i Srbiji još jednom obraduju. Ja verujem da kod njih nema kiksa. Hvala i vašoj porodici što je istrpela sve napore. Srbija vam želi mnogo uspeha i mnogo sjajnih medalja i Srbija je ponosna na vas“, poručio je predsednik.

U ime reprezentacije, kapiten ekipe Dejan Majstorović poklonio je predsedniku Vučiću loptu sa potpisima svih igrača.

„Hvala predsedniku Vučiću što nas je ugostio i što je odvojio vreme za nas. Čast je i privilegija nositi dres Srbije i učinićemo sve da nastavimo trofejni niz i na narednim velikim takmičenjima“, rekao je kapiten Majstorović.

Prijemu su prisustvovali i ministar sporta Zoran Gajić, državni sekretar Marko Kešelj, predsednik KSS Predrag Danilović, kao i generalni sekretar KSS Zlatko Bolić.

Top