Predsednik Republike Srbije i ministar sporta upisali se u knjigu žalosti u ambasadi Brazila

U zgradi ambasade Savezne Republike Brazil otvorena je knjiga žalosti za fudbalskom i sportskom veličinom u istoriji sporta, Edson Arantes do Nasimentom, mnogo poznatijim kao Pele. U knjigu žalosti prvi se upisao se predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, zatim i ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić i uputio najiskrenije saučešće.

“Vama, brazilskom narodu, rukovodstvu i porodici upućujem najdublje saučešće povodom smrti legendarnog Pelea. Bio je čovek sa bogomdanim talentom, jedno od onih imena koje se svakom ureže u sećanje. Jer, Pele je bio više od fudbalera. Bio je ambasador sporta, ikona, majstor, dribler, kakav se nikada nije rodio, bio je povrh svega divan čovek.

Tuga svetskih ljubitelja fudbala je velika, bol brazilskog naroda je neizrečiv. Saučestvujem u vašem bolu i sa osmehom na licu se sećam kako je po travnatom terenu plesao Pele, jer fudbalska čuda koja danas pripisujemo Mesiju, Ronaldu, Zidanu, Krojfu, Romariju... izmislio je Pele.

Posebna emocija za srpski narod i naše prijateljstvo sa brazilskim narodom, velika privilegija, je i činjenica da je poslednju utakmicu u dresu Brazila odigrao 1971, po svojoj želji, u prijateljskom meču sa Jugoslavijom.

Otišao je najveći igrač, ali i pravi humanista, rodoljub, ambasador dobre volje. Pamtićemo ga zauvek.”

Top