Pomoćnica ministra Snežana Klašnja na završnom predavanju za grupu vršnjačkih edukatora iz Pančeva

U okviru projekta „Vršnjačka edukacija u sprečavanju dopinga u sportu“ koje sprovode udruženje Avantura i Antidoping agencija Srbije, dve vršnjačke edukatorke su održale obuku za  srednjoškolce iz Pančeva, 8.decembra u zgradi gradske opštine Pančevo.

Na skupu su se obratili Snežana Klašnja, pomoćnica ministra omladine i sporta, Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, dr sc. med. Milica Vukašinović-Vesić, direktorka Antidoping agencije i direktorka srednje medicinske škole Svetlana Kalapiš. Skupu je prisustvovalo oko 100 zvanica: direktori škola, profesori fizičkog vaspitanja, predstavnici učeničkih parlamenata srednjih škola, direktori i nastavnici fizičkog osnovnih škola kao i učenici srednje medicinske škole.

Snežana Klašnja je istakla da se, zahvaljujući proaktivnom radu direktorke i podrške Grada Pančeva, 10 mladih priključilo projektu koji realizuje Avantura u partnerstvu sa Antidoping agencijom Srbije a finansira Ministarstvo omladine i sporta  i time se povećao broj vršnjačkih edukatora i mladih koji će proći obuke o sprečavanju dopinga u sportu.

Cilj projekta je da oblikuje i stvori generaciju vršnjačkih edukatora koji odbacuju svaku pomisao upotrebe doping sredstava u sportu i koji su voljni da predaju njihovim vršnjacima. Projekat je model stvaranja mreže vršnjačke edukacije za borbu protiv dopinga u sportu, za podizanje svesti da su sport i njegove vrednosti nešto za šta vredi žrtvovati svoje slobodno vremene, a pre svega razumevanje etičkih i moralnih vrednosti poštenog i fer učešća u sportu. 

Top