POČEO ČETVRTI CIKLUS PROGRAMA „AMCHAMPS – MLADI LIDERI PROMENA“

Četvrti ciklus edukativnog programa „AmChamps - Mladi lideri promena“ Američke privredne komore (AmCham), koji treba da kroz pružanje praktičnih znanja i veština neophodnih za moderno poslovanje omogući perspektivnim studentima i mladim menadžerima da postanu lideri, otvoren je svečano 25. januara 2017. godine.

Program su otvorili Izvršna direktorka AmCham-a Vera Nikolić Dimić, pomoćnica ministra omladine i sporta Snežana Klašnja, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ana Langović Milićević, regionalni direktor kancelarije Univerziteta Šefild dr Nikolaos Dimiatriadis, , pozdravivši polaznike nove generacije programa.

Snežana Klašnja je istakla značaj saradnje držanih institucija sa privrednim sektorom i kompanijama. „Ministarstvo omladine i sporta, uvek sa zadovoljstvom podržava projekte i programe čija su ciljna grupa mladi, pogotovo kroz koje se kontinuirano edukuju mladi i unapređuje njihov profesionalni razvoj. Ministarstvo omladine i sporta već tri godine ima uspešnu saradnju sa Američkom privrednom komorom i učesvuje u programu AmChamps - Mladi lideri promena. Posebno je značajno da je do sada preko 20 stipendista Fonda učestvovalo u navedenom programu a prošle godine stipendisti Fonda su bili polufinalisti takmičenja“, istakla je Klašnja.

U AmChamps programu učestvuje 40 uspešnih, pažljivo odabranih studenata koji će raditi u paru sa uspešnim mladim menadžerima – mentorima. Tokom programa, učesnici će uz podsticanje kreativnog razmišljanja dobiti priliku da osnaže svoje liderske i organizacione sposobnosti, unaprede veštine rada u timu, kao i da steknu znanja o razvoju poslovne strategije i preduzetništva. Tokom ceremonije otvaranja, održan je i speed dating odabir mentorskih parova koji će kroz zajednički rad u novoj generaciji „AmChamps“ imati priliku da se izbore za vredne nagrade.

I ove godine, program je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a svog predstavnika u programu imaće i Fond za mlade talente Republike Srbije. Mogućnost učešća ovogodišnjem edukativnom programu imaće Milena Mijatović, stipendistkinja Fonda za mlade talente sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Top