Počela isplata stipendija Fonda za mlade talente za najbolje studente u Srbiji

Ministarstvo omladine i sporta počelo je danas isplatu stipendija stipendistima Fonda za mlade talente Republike Srbije po Konkursu za stipendiranje do 850 najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završnih godina master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2016/17. godinu. Predviđeno je da do 21. aprila 2017. godine bude isplaćeno ukupno 6 mesečnih rata stipendije za 1243 dobitnika stipendije, a svaka mesečna rata stipendije iznosi 30.000,00 dinara po studentu.

Po završetku isplate prvih šest rata stipendije, Fond za mlade talente od maja počinje sa isplatom rata svakog meseca za prethodni (osim za jul i avgust koji su nenastavni meseci). Stipendije će se isplaćivati zaključno sa oktobrom, kada će biti isplaćena poslednja, septembarska rata.

Ove godine Fond za mlade talente je stipendirao 1243 studenta na završnim godinama osnivnih i master studija na fakultetima i univerzitetima u Srbiji, a broj stipendista je veći u odnosu na prethodnu godinu kada je stipendirano 1193 studenata. Od osnivanja do danas Fond za mlade talente je stipendirao 9.738 studenata na fakultetima i univerzitetima u Srbiji, a za te namene je izdvojeno blizu 3 milijarde dinara.

Top