Peruničić na „Balkanskom skoku prijateljstva“

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić prisustvovao je otvaranju manifestacije „Balkanski skok prijateljstva“ na sportskom aerodromu Lisičji jarak.

Peruničić se zahvalio u ime Ministarstva omladine i sporta što mu je ukazana čast da prisustvuje ovom važnom događaju, koji se tradicionalno održava već 23 godine i okuplja padobrance iz velikog broja država. 

„Ova manifestacija mora se negovati i čuvati kao i do sada. Padobranci su učinili mnogo za našu zemlju i zato sa ponosom mogu da kažem da su oni naš uzor i čuvari pravih vrednosti koje prenose mladim generacijama“, rekao je Peruničić.

Ovogodišnja manifestacija okupila je 130 padobranaca iz četrnaest zemalja: Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Francuske, Španije, Nemačke, Rusije, Izraela, Grčke, Mađarske i Bugarske.

Organizatori manifestacije su: Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Mininstarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Padobranskog kluba „Feniks“ i „Srebrni Zmaj“.

„Balkanski skok prijateljstva“ se održava u Lisičjem Jarku od 1994. godine i nastala je saradnjom grčke unije rezervnih padobranaca i tadašnje 63. padobranske brigade.

 

Top