Otvaren kamp za decu iz dijaspore “Srbija te zove”

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić prisustvovao je otvaranju kampa za decu iz dijaspore “Srbija te zove”. Ovaj jedinstveni kamp omogućava deci iz dijaspore da steknu veze sa Srbijom i svojim srpskim identitetom, a nadamo se da će ova inicijativa podstaći mlade talente da budu ponosni ambasadori svoje zemlje širom sveta. 


Ministar je naglasio da bi najviše voleo da okupljenu decu jednog dana vidi u reprezentaciji, sa grbom Srbije.

 
„Prva asocijacija koju vidim gledajući vas ovde je naslov našeg okupljanja „Srbija te zove“, a ja bih ga možda malo izmenio i rekao vama draga deco iz dijaspore - „Srbija vas čeka“. Jednog dana kad porastete gledajte da vam prvi izbor bude da se vratite kući. Treba da znate  da je Srbija zemlja svih građana Srbije, a naročito Srba koji žive širom zemaljske kugle. Bio bih najzadovoljniji kada bi se vi odavde vratili u zemlje i kontinente gde živite sa jasnim ubeđenjem i ciljem da ćete jednog dana kada završite tamo škole i naučite sve veštine koje treba da naučite doći ovde u svoju zemlju gde jedino možete osećati sreću i zadovoljstvo života, gde je vaša rodna gruda, gde je zemlja Nemanjića i gde imate budućnost zahvaljujući pametnoj politici koju vodi država Srbija, pre svega predsedenik Vučić" – istakao je ministar Gajić. 

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, istakao je da kompanija četvrtu godinu zaredom podržava kamp „Srbija te zove“.
 
„Kamp je tako koncipiran da pored sporta daje mogućnost deci srpskog porekla iz celog sveta da se upoznaju sa istorijom Srbije i da nauče nešto o svojim korenima, što je jako bitno. Verujem da je za mnoge dečake i devojčice koji su došli u ovaj kamp važno da vide da iza njih stoji velika, jaka, moćna zemlja, koja se nalazi u uzlaznoj putanji, zemlja koja zna da čuva svoju istoriju, svoj integritet i koja zna kako da štiti svoju budućnost, a budućnost su deca“, izjavio je Smirnov i poželeo polaznicima kampa da se druže, da uče, da provedu lepo vreme i steknu nove prijatelje. 

Otvaranju kampa su prisustvovali posebni savetnik ministra Dejan Bojović i šef kabineta Jovan Knežević. 


 

Top