Olimpijski dan u Hajd parku

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, sa saradnicima, prisustvovao je danas na manifestaciji "Olimpijski dan", koja se ove godine održava pod sloganom "Trčimo zajedno", na Trim stazi u beogradskom Hajd parku.

Olimpijski komitet Srbije je ovaj događaj organizovo povodom obeležavanja rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta, koji se obeležava u 206 zemalja sveta, a u našoj zemlji je proslavljen 23. put.

“Danas smo ovde da svima pokažemo da je bavljenje sportom najveća investicija u zdrav i uspešan život. Naš zajednički zadatak , ne samo danas već svakog dana, je da što više dece izvedemo napolje, da trče, igraju fudbal, košarku, tenis, da plivaju, da se bave sportom i tako razvijaju i duh i telo. A možda jednog dana kao vrhunski sportisti osvajaju olimpijske medalje.“, rekao je ministar Udovičić.

Osnovni ciljevi "Olimpijskog dana" su podsticanje građana na zdrav način življenja, fizičku aktivnost u prirodi, promovisanje porodičnih vrednosti i zaštite životne sredine, kao i popularizacija Olimpijskog pokreta i duha.

U Hajd parku su organizovane trke za decu, trka za osobe sa invaliditetom, trka zadovoljstva na 3.600 metara, kao i porodična i štafetna trka.

Top