Održana je javna rasprava o Predlogu Strategije za mlade u Kosovskoj Mitrovici - Mladi iz cele Srbije dali su svoj doprinos stvaranju nove Strategije za mlade

Planirana javna rasprava o Predlogu strategije za mlade u Republici Srbiji za period od 2022. do 2030. godine u Kosovskoj Mitrovici, održana je danas onlajn. Na javnoj raspravi su učestvovali mladi iz naše južne pokrajine koji su svojim konstruktivnim predlozima i sugestijama dali značajan doprinos u kreiranju nove Strategije za mlade.

Javnoj raspravi o Predlogu Strategije za mlade koja je održana u Novom Pazaru, Užicu, Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kosovskoj Mitrovici je prethodio jednogodišnji širok i transparentan proces konsultacija sa svim zainteresovanim stranama koji se odvijao kako onlajn, tako i kroz direktne susrete, čime je postignut širok konsultativan proces sa mladima i svim zainteresovanim stranama. Na ovaj način smo omogućili mladima i onima koji rade sa mladima, i za mlade, da  budu ravnopravni učesnici u procesima donošenja i sprovođenja odluka u svim oblastima koje ih se tiču, a posebno kada se radi o ovako važnom strateškom dokumentu.

Tokom celog procesa konsultacija mladi su izneli niz konkretnih predloga koji će doprineti da zajedničkim snagama ostvarimo cilj – još bolji, kvalitetniji i sadržajniji život mladih koji će aktivno učestvovati u svim sferama društvenog života.

Top